200g. / 1kg.
Cafeaua de plantație Monsoon Malabar AA este cea mai populară, cea mai interesantă și de cea mai bună calitate. A ajuns pe bună dreptate pe primul loc în clasamentul tuturor cafelelor indiene. Procesul unic de prelucrare, al cărui rezultat sunt minunatele boabe galbene, cu aromă fumurie și pământie, îi conferă o amprentă de originalitate. Gustați cafeaua bătută de vânturi și ploi musonice! Această cafea vă va capta deja cu aspectul boabelor – dimensiunea lor vă va surprinde. Experții îl raportează la 18, adică undeva între 0,64 și 0,72 cm. Înainte de prăjire au o culoare galbenă frumoasă, după o prăjire de intensitate medie, sunt mai deschise la culoare decât majoritatea cafelelor. De asemenea, gustul este extraordinar. Un gust amărui decent și o un gust pământos distinctiv vor fi savurate de cunoscătorii adevărați. Spuma este deschisă la culoare, ușoară și consistentă. Începuturile producției de cafea din India datează din 1670. Sute de ani mai târziu, plantațiile locale exportă, în continuare, cafea de înaltă calitate. Karnataka face parte din locurile originale în care au fost plantați arborii de cafea. Este o localitate de coastă a cărei climă este influențată de musoane și vânt. Arborii de cafea sunt plantați în locuri umbroase și protejate, de multe ori împreună cu cardamom, cuișoare și scorțișoară. Datorită lor, cafeaua indiană are un gust specific și o aromă bogată. La unicitatea sa contribuie, de asemenea, musonii deja menționați și vânturile puternice. Boabele de cafea sunt recoltate în Karnataka pe tot parcursul perioadei de vegetație pe măsură ce acestea se maturează treptat. Procesarea lor se bazează pe aroma istorică a cafelei – atunci când ea a fost transportată pe nave, absorbea umiditatea și aroma de lemn și sare. De aceea, în prezent, fermierii expun boabele de cafea recoltate și uscate timp de până la șapte săptămâni la musoane aspre și vânturile reci. Cafeaua obține astfel un profil de aromă cu adevărat inconfundabilă. Cafeaua indiană este cel mai adesea exportată în Europa, SUA și Japonia. Prăjim boabele de cafea de plantație chiar înainte de a le trimite clienților noștri. De aceea este întotdeauna proaspătă, parfumată și gustoasă.