200g. / 1kg.
INDIA Plantation este 100% arabica într-o prezentarea orientală! Gustul condimentat unic, aciditatea elegantă și tonurile dulci atrăgătoare, fac din cafeaua originară în Kernataka indiană, una favorită. Soiul Kents este o specialitate locală denumită după englezul care, în anul 1920, a plantat în regiune primul arbore de cafea. În Europa, cafeaua din India este folosită în principal pentru a pregăti espresso. Cafeaua de plantație indiană o caracterizează aroma delicată și gustul ușor picant. Se reflectă în ea cardamom, cuișoare, piper și nucșoară. Gustul neconvențional se datorează într-o anumită măsură modului de procesare și de asemenea condițiilor naturale din India. Ceașca de cafea are o culoare clară, crema este densă, compactă și delicată. Kernataka este o regiune de coastă în sud-vestul Indiei. Climatul său este influențat de șase anotimpuri: primăvara, vara, sezonul ploios, toamna timpurie și târzie și iarna. Din iunie până în septembrie, țara este biciuită de musoni pentru prima dată, al doilea val de ploi vine între octombrie și decembrie. Arabica este cultivată la altitudini mai mari și este relativ sensibilă la dăunători. De aceea protecției sale îi este acordată o mare atenție. Toate cafelele din India sunt cultivate la umbră, adesea în combinație cu mirodenii. În India, arbuștii de cafea (Coffea arabica) au ajuns probabil în anul 1670 din Yemen. Atunci când cafeaua indiană a început să fie exportată pe vapoare în Europa, a dobândit, prin călătoria lungă într-un mediu umed și sărat, un gust original. Și deoarece europenii sunt probabil destul de conservatori, solicită de la cafeaua indiană păstrarea aceluiași caracter chiar și în vremea transportului aerian. De aceea, în zilele noastre fermierii procesează boabele de cafea prin așa-numita metodă monsooning, un proces special în care boabele de cafea sunt timp de 7 săptămâni expuse la aer umed și vânt musonic. India exportă aproximativ 70% din producția de cafea. O Cafea deosebită care, după ce o gustați, veți avea multe de povestit!