200g. / 1kg.
Cafeaua Arabica din Panama, din cea mai veche și mai renumită regiune a cafelei, atrage prin profilul său, în care corpul complet cu aciditate medie este completat de aroma de citrice și nuci. Familia Peterson, care gestionează ferma Hacienda Esmeralda, se dedică cafelei cu multă grijă și dragoste. De aceea, microlotul recoltat dintr-o plantație mică este atât de unic, prin gust și poveste.
Cafeaua boabe Panama Arabica SHB EP Boquete face parte dintre cafelele cu aciditate medie, dar foarte echilibrate și cu gust plin. Veți recunoaște citricele, ale căror prospețime este frumos completată de notele de nuci.
Armonia tuturor aromelor al acestei cafele unice Arabica iese în evidență frumos atunci când o pregătiți la filtru sau într-un espressor manual.
Reputația cafelei din Panama depășește de multe ori faptul că producția sa scade ușor. Mai puțini saci exportați indică faptul că Panama a ales calea sortimentelor unice și multor loturi mici excepționale. Acesta este și cazul microlotului Panama Arabica SHB EP Boquete.
Arborii de cafea au ajuns în Panama probabil la sfârșitul secolului al XIX-lea, când imigranții europeni au ajuns în țară și cu cafea. Regiunea Boquete din Central Cordilleras a fost printre primele, în care au fost plantați arborii de cafea. Calitatea recoltei este influențată semnificativ de versanții sud-vestici, pe care se situează plantațiile, solul vulcanic bogat în substanțe nutritive și ceața fină, care este adusă pe dealuri de vântul din nord. Aceasta ajută la încetinirea coacerii cireșelor de cafea, astfel încât diferite straturi aromatice și profile unice se pot acumula treptat în boabe.
Temperatura în Boquete este între 10 și 24 de grade Celsius, cafeaua se recoltează din decembrie până în martie. Concret, microlotul Panama Arabica SHB EP Boquete este cultivat, recoltat și prelucrat de familia Peterson de la ferma Hacienda Esmeralda.
Această familie cultivă cafea din anul 1967 și crește și animale. Trebuie să menționăm că ei acordă o mare atenție sustenabilității afacerii lor. De exemplu deșeurile provenite din prelucrarea cafelei sunt folosite pentru fertilizarea solului iar tăierea și curățarea arborilor de cafea se realizează întotdeauna după finalizarea cuibăririi păsărilor. De asemenea, au grijă de lucrătorii lor și de copiii acestora: au construit o grădiniță pentru mame cu sugari, le oferă angajaților alimentele de bază și acordă burse copiilor, care au rezultate școlare excelente.
Astfel la fermă este o atmosferă foarte plăcută, deschisă, din care nu lipsește solidaritatea și relațiile calde. Desigur, acest lucru nu schimbă abordarea profesională cu care se cultivă și recoltează cafeaua. Cireșele de cafea se culeg manual de către muncitori, astfel încât să poată selecta doar cele mai coapte. În stația de spălare, sunt turnate în butoaie cu apă și, cu ajutorul unor mori speciale, se elimină cojile lor și parțial pulpa. Boabele sunt apoi turnate în rezervoare cu apă curată și lăsate să fermenteze câteva ore. În cele din urmă, întreaga recoltă se întinde pe plăci de beton și cafeaua se usucă în lumina directă a soarelui. Apoi cafeaua se sortează și ambalează.
Savurați PANAMA Boquete și veți fi învăluiți de aromele bogate ale Americii Centrale!