Despre Cafea

Fermele de cafea

Numeroase familii dețin ferme de cafea, multe dintre ele transmițând tradiția de cultivare a plantei de cafea din generație în generație. Aceste familii sunt esențiale pentru menținerea calității acestui produs atât de îndrăgit în întreaga lume. Totodată sunt fruntașe în tot ceea ce presupun mișcările de sustenabilitate și practicile ecologice. 

La nivel global, în țări precum Brazilia, Columbia, Ethiopia, Panama, Honduras și Costa Rica, aceste familii sunt fundamentale pentru producția de cafea de calitate, remarcându-se prin atenția personalizată acordată cultivării și procesării boabelor de cafea. 

De obicei, aceste ferme se situează în zone montane, iar producția de cafea este limitată pentru a putea fi extrem de atent cultivată și recoltată. Aceste familii se implică în toate activitățile zilnice precum: cultivare, recoltare, selecție, prăjire, vânzare. 

Panama

Una dintre cele mai celebre ferme de cafea din Panama este ce situată în regiunea Bouquete, Finca La Esmeralda, aparținând familiei Peterson. Aceasta familie a devenit cunoscută în special pentru varietățile rare ale cafelei precum Geisha. Sunt considerați pionierii cafelei de calitate superioară din Panama. 

Tot din categoria fermelor de prestigiu din regiunea Bouquete se cunoaște și familia Castillo, deținătoarea Finca Santa Teresa, care produce cafea de calitate înaltă și care a pus accentul în special pe inovații și practici sustenabile în procesele de cultivare și recoltare. 

Columbia

Din Columbia putem aminti două dintre cele mai cunoscute ferme de cafea și anume: Finca La Cristalina și Finca El Ocaso. Prima dintre ele este un loc faimos pentru cafeaua de calitate, care se mândrește cu metode moderne de procesare și dispune de o gamă larga de cafele de specialitate, aparținând familiei Huila. 

Cea de a doua se află în apropiere de Manziales și este recunoscută pentru folosirea de metode ecologice și sustenabile în procesele de cultivare și recoltare. Cele două ferme sunt esențiale pentru dezvoltarea cafelei de calitate și sunt recunoscute pe plan internațional pentru standardele ridicate de producție. 

Familiile deținătoare ale fermelor de cafea sunt un simbol real al legăturii dintre om și natură, psiune și muncă, prin abordări bazate pe tradiție și inovație. 

Vă invităm să împărtășiti aceste informații interesante și cu prietenii sau familia, distribuind articolul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *