Despre Cafea

Ai băut prea multă cafea? Află cum eviți o insomnie

Am studiat aceasta problemă pentru a da un răspuns întrebărilor pritenilor noștri.

La prăjitorie facem cupping în mod frecvent. Cupping-ul este o procedură specifică prin care poți evalua calitatea cafelei verzi. Cerem mostre de cafea verde. Le evaluăm din punct de vedere fizic: densitate, defecte, umiditate etc. Apoi le prăjim, iar după câteva zile, le evaluăm senzorial: profil aromatic, corp, note specifice, aciditate etc.

Sunt zile în care fiecare consumăm mai mult de un litru de cafea. E mult pentru oricine.

Cei mai mulți barista îți vor recomanda să bei multă apă și să consumi alimente care conțin potasiu respectiv, cartofi și banane.

Aceste recomandări funcționează parțial. Pe de o parte, este bine să bei apă, pentru a contra-balansa efectul diuretic al cafelei. Pe de altă parte însă, este inutil să mănânci cartofi sau banane după ce ai băut 1 litru de cafea.

Singurul remediu eficient, la îndemâna oricui, este cărbunele activ. Acesta absoarbe cofeina din stomac. În felul acesta, doar o parte din cofeina va ajunge în sânge și apoi în creier unde produce bine-cunoscutele efecte. Pentru a fi eficient in absorbtia cofeinei, doza recomandata este de 1 gram carbune activ.

Se poate utiliza Carbocit-ul. Costă cam 11 lei o cutie cu 30 de pastile. Conține lactoză monohidrat. Persoanele cu intoleranță la lactoză trebuie să-l consume cu moderație.

            Mai mult însă decât orice să savurăm, zi de zi, o Cafea de Poveste, pe care o putem alege din sortimentul bogat al Prăjitoriei Artizanalia.ro !

BURUNDI Bujumbura

39,00 lei179,00 lei
Selectează opțiunile

CUBA Serrano

39,00 lei179,00 lei
Selectează opțiunile

DOMINICAN REPUBLIC Barahona

49,00 lei219,00 lei
Selectează opțiunile

INDIA Monsooned Malabar

39,00 lei179,00 lei
Selectează opțiunile

LASĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *