200g. / 1kg.
Cafea de origine Single Arabica Indonezia Sumatra Mandheling SHG
În timp ce majoritatea cafelelor de specialitate poartă denumirea țării sau a regiunii unde sunt cultivate și procesate, cafeaua Indonezia Mandheling are un statut aparte. Numele acesteia provine de la grupul de băștinași din regiunea Sumatra, cunoscuți sub numele de Mandheling, precum si de la metoda naturală tradițională de procesare, numită Giling Basah. Olandezii sunt cei care au adus primii arbori de cafea in Indonezia la începutul secolului al XIX-lea în încercarea de a opri monopolul lumii arabe asupra cultivării de cafea. Câțiva zeci de ani mai târziu, cafeaua indoneziană a ajuns un important jucător pe piața cafelei de specialitate din întreaga lume. Multe dintre insulele din Indonezia sunt de origine vulcanică. Prin urmare, acestea sunt muntoase și au un sol bogat, care este ideal pentru cultivarea cafelei. Nu este de mirare că unele dintre cele mai renumite cafele din lume sunt cultivate pe insulele din Arhipeleagul Malay din Indonezia: Sumatra, Sulawesi, si Java. Aproximativ 15% din toată cafeaua cultivată aici este Arabica. Cafeaua Indonezia Mandheling este cultivată pe pantele vulcanice ale Muntelui Leuser, regiunea Sumatra, cea de-a doua insulă ca mărime din Indonezia. Metoda utilizată pentru procesare are drept rezultat o cafea cu corp plin, aromă concentrată și un finisaj cu accente naturale si note picante. Giling Basah, sau procesarea tradițională ce implică decojirea boabelor atunci când valoarea conținutului de umiditate este de aproximativ 50%. Prin comparație, majoritatea cafelelor se procesează la aproximativ 10 – 12% umiditate. Această metodă unică de prelucrare, precum si altitudinea mare la care este cultivata (SHG – Strictly High Grown), determină un profil de aromă de marcă – aciditate scăzută, savoare intensă și note fine de ciocolată, fructe roșii, lemn dulce, cu accente pământii și picante. Lăsați-vă surprinși de accentele fine, uneori ușor picante și descoperiți corpul siropos si viguros al acestei cafele, cu o aciditate redusă, iar rutina fiecărei dimineți se va transforma într-o experiență sublimă și ispititoare. Cafeaua Indonezia Mandheling este perfectă pentru prepararea unui espresso delicios si cremos!